واقعیت های جالب درباره موز
به گزارش وبلاگ عینک پرادا، موز به خاطر طعم شیرین و ارزش تغذیه ای خود شناخته شده است. در ادامه مقاله واقعیت هایی جالب درباره موز ارائه شده است.
مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون
موز به خاطر طعم شیرین و ارزش تغذیه ای خود شناخته شده است. در ادامه مقاله واقعیت هایی جالب درباره موز ارائه شده است.
موز میوه ای بلند و با پوست ضخیم است که در طول سال یافت می گردد. منشأ موز مالزی است. موز در قرن بیستم در سرتاسر جهان معروف شد. موز در اقلیم های استوایی به خوبی رشد می نماید. از موز برای آشپزی و کابردهای صنعتی مانند فراوری الیاف مورد استفاده در صنایع کاشی سازی و کاغذ سازی استفاده می گردد. شما می توانید از خود موز یا مخلوط کردن آن با مواد غذایی دیگر بهره ببرید. از موز می توان برای تهیه انواع غذاهای خوشمزه مانند دسر ها ، کیک ها ، سالاد های میوه ، پودینگ ها و غیره استفاده کرد.
موز در میزان ها و رنگ های مختلف وجود دارد. موز رسیده ممکن است زرد ، قرمز یا بنفش باشد. بیش از 500 گونه موز در سرتاسر جهان وجود دارد. یک خوشه موز یک دست نامیده می گردد. هر خوشه حاوی 10-20 موز است که انگشت نامیده می شوند. در عربی واژه موز به معنای انگشت است. موز جزء آن دسته میوه هایی است که بعد از چیده شدن از درخت بهتر می رسد. موز هنگامی که می رسد نشاسته موجود در آن به قند تبدیل می گردد و به همین دلیل طعم شیرینی پیدا می نماید.
ارزش تغذیه ای
موز حاوی میزان زیادی پروتئین ، کربوهیدرات و فیبر است. موز حاوی قند هایی مانند گلوکز ، لاکتوز ، مالتوز ، گالاکتوز ، ساکاروز ، فروکتوز و نشاسته است موز بعلاوه غنی از ویتامین هایی مانند ویتامین A ، C و E ، ریبوفلاوین ، تیامین ، نیاسین ، اسید فولیک ، ویتامین B12 و مواد معدنی مانند آهن ، کلسیم ، پتاسیم ، مهمیم ، فسفر ، مس ، روی و فلوراید است. اسید های آمینه ضروری مانند تریپوتوفان ، لیزین ، لوسین ، ترئونین ، آرژنین ، گلیسین و غیره هم در موز وجود دارند. یک موز میانه حاوی حدود 100 کالری است. موز اسنکی سالم و پر انرژی است.
فواید موز برای سلامتی
از موز می توان برای درمان بعضی اختلالات استفاده کرد. موز به خاطر محتویات قند خود منبع غنی از انرژی در نظر گرفته می گردد. موز به خاطر مواد مغذی ضروری خود فواید مختلفی برای بدن دارد.
از آنجایی که موز حاوی میزان زیادی فیبر است، به سلامت دستگاه گوارش و دفع مدفوع یاری می نماید. موز برای درمان یبوست مفید است. هنگام اسهال الکترولیت های مهم از بدن دفع می شوند. خوردن موز به بازگرداندن الکترولیت ها یاری می نماید زیرا، موز حای میزان زیادی پتاسیم است. موز منبع عالی از فروکتوالیگوساکارید است که به تغذیه باکتری های پروبیوتیک موجود در روده یاری می نماید. آنزیم های فراوری شده به وسیله این باکتری ها عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشند و بعلاوه از بروز عفونت جلوگیری می نمایند. اسید های چرب زنجیر کوتاه غیر قابل هضم موجود در موز به تغذیه سلول های مخاط معده یاری می نمایند. این سلول ها برای جذب کلسیم مفید هستند.
تریپتوفان موجود در موز در بدن به سروتونین تبدیل می گردد که به کاهش افسردگی و بهبود خلق و خو یاری می نماید. موز برای درمان استرس مفید است.
مصرف روزانه موز خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهد. دژنراسیون ماکولا باعث از دست دادن بینایی در سالمندان می گردد.
موز به خاطر محتویات پتاسیم بالا و سدیم کم خود خطر ابتلا به فشار خون بالا و سکته را کاهش می دهد.
از آنجایی که موز غنی از ترکیبات فنولی است، مصرف منظم موز خطر ابتلا به سرطان کلیه را کاهش می دهد.
موز به خاطر محتویات آهن بالای خود به افزایش هموگلوبین خون و درمان یاری خونی یاری می نماید.
موز دارای تأثیر ضد اسید طبیعی است. موز به خلاص شدن از دست علائم سوزش سر دل یاری می نماید و تأثیر تسکین دهنده ای دارد.
منبع: راسخون