طرز تهیه چلو گوشت؛ غذای مجلسی سفره ایرانی ها

به گزارش وبلاگ عینک پرادا، یکی از غذاهای لذیذ، سنتی و اعیانی ایرانی ها چلو گوشت است. ایرانی ها این غذا را برای مهمانی که خیلی برایشان مهم و عزیز است درست می نمایند. چلو گوشت به یک غذای مجلسی تبدیل شده است و در عروسی ها و مهمانی ها سرو می گردد. چلو گوشت ساده معمولا از گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند که آن را طعم دار نموده اند و آن را با برنج سرو می نمایند. یعضی ها این غذا را با به همراه باقالی پلو میخورند که در آن صورت اسمش پلو گوشت نیست. گوشت در این غذا بهتر است، ماهیچه یا گردن گوسفند باشد. البته ماهیچه غذای شما را لذیذتر خواهد نمود اما باز هم سلیقه ای است و بستگی به طبع و مزاج شما دارد. ما در خبرنگاران بلاگ به شما طرز تهیه چلو گوشت مجلسی و خوشمزه را آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه چلو گوشت؛ غذای مجلسی سفره ایرانی ها مواد لازم برای تهیه چلو گوشت :
گوشت ماهیچه یا گردن گوسفند (1 کیلوگرم)
برنج(4 پیمانه)
آب (3 پیمانه)
پیاز (1 عدد بزرگ)
زعفران آب شده(2 قاشق غذا خوری)
دارچین (نصف قاشق غذا خوری)
برگ بو (4 عدد)
نمک(به مقدار لازم)
فلفل سیاه (به مقدار لازم)
روغن (به مقدار لازم)

طرز تهیه چلو گوشت :

در گام اول برنج را پاک کنید و بشویید و به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق غذا خوری نمک بریزید، سپس به مقدار ای که دو تا سه بند انگشت روی برنج آب به آن اضافه کنید.

در مرحله بعدی گوشت را پاک کنید و بشویید و در یک صافی قرار دهید تا آب آن خشک گردد.

پیاز را پوست بگیرید و بشویید و سپس بسیار ریز خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز قرار دهید، بعد از داغ شدن روغن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی گردد.

گوشت را به پیاز های طلایی شده اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه کنید و کاملا محتویات قابلمه را هم بزنید تا مواد کاملا رنگ بگیرند.

سپس 2 تا 3 پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید و برگ بو را در داخل قابلمه بگذارید. سپس درب قابلمه را بگذارید و مقدار حرارت را کم کنید.

بعد از حدود دو ساعت به غذا نمک اضافه کنید و منتظر بمانید تا فرایند پختن گوشت تکمیل گردد. دقت کنید که در همان ابتدای تفت دادن گوشت به آن نمک اضافه نکنید، چونکه باعث دیرپز شدن گوشت می گردد.

زعفران آب نموده که از قبل آماده نموده بودید به آن دارچین اضافه کنید و کاملا هم بزنید و بعد از گذشت حدود 30 دقیقه آن را به قابلمه گوشت اضافه کنید و کاملا هم بزنید و در قابلمه را سپس ببندید.

سپس منتظر بمانید تا گوشت کاملا پخته گردد و آب آن تمام گردد. اگر گوشت کاملا پخته شده بود ولی آب هنوز در قابلمه وجود داشت، مقدار حرارت اجاق گاز را افزایش دهید تا آب تبخیر گردد و گوشت به روغن دهی برسد.

دقت کنید که در حین پخته شدن گوشت باید به درست کردن چلو مشغول شوید.

طرز تهیه چلو:

برای درست کردن چلو ابتدا یک قابلمه را نیمه پر از آب کنید و کمی نمک در آن بریزید و بگذارید بر روی اجاق گاز تا به جوش بیاید. سپس برنجی را که با نمک و آب خیس داده بودید را بشویید و به قابلمه اضافه کنید و با یک کفگیر هم بزنید تا برنج ها پخش شوند. در اینجا آب برنج را مزه کنید و اگر لازم بود مقداری نمک به آن اضافه کنید. بعد از گذشت حدود 10 الی 15 دقیقه که برنج با حرارت بالا جوشید آن را امتحان کنید و ببینید که آیا پخته است. همین که برنج اطراف آن پخته باشد و وسطش سفت باشد برای آبکشی مناسب است.

برنج را آبکش کنید و قابلمه را با آب خالی بشویید و بر روی اجاق گاز قرار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس در کف قابلمه مقداری روغن بریزید و در صورت تمایل ته دیگ برنج یا سیب زمینی درست کنید و سپس بر روی آن ها چلو را بریزید. بعد از ریختن چلو در قابلمه چند سوراخ بر روی برنج ها ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد. سپس در قابلمه را بگذارید و ابتدا حرارت را افزایش دهید تا بخار در قابلمه بپیچد، سپس حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی بپزد. در صورت تمایل می توانید مقداری کره یا روغن کرمانشاهی بر روی برنج بریزید تا طعم و عطر آن را بی نظیر کند.

بعد از آماده شدن برنج آن را در یک دیس بکشد و در کنار آن گوشت قرار دهید و به همراه سبزیجات و پیاز و ترشی سرو کنید.

نکات طرز تهیه چلو گوشت :

  • اگر می خواهید زمان کمتری صرف تهیه چلو گوشت کنید، از زودپز بهره ببرید، غذای شما حدود یک و نیم ساعته آماده می گردد.
  • چلو گوشتی که در رستوران ها سرو می گردد ساده است و در تهیه آن رب استفاده نمی نمایند، در صورت تمایل می توانید کمی رب را همراه گوشت ها تفت دهید.
  • می توانید به جای استفاده از چلو ساده از شوید پلو یا باقالی پلو نیز بهره ببرید.
  • طرز تهیه چلو گوشت مجلسی که به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است، در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت های مواد اولیه را تغییر دهید.
منبع: اُکالا

به "طرز تهیه چلو گوشت؛ غذای مجلسی سفره ایرانی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چلو گوشت؛ غذای مجلسی سفره ایرانی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید