بایدها و نبایدهای تغذیه ای در بحران کرونا

به گزارش وبلاگ عینک پرادا، نایب رییس انجمن تغذیه ایران با اشاره به نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی و کاهش شانس ابتلا به بیماری ها به خصوص همزمان با شیوع کرونا، ضمن تاکید بر ارجحیت پیشگیری بر درمان، گفت: این روزها همیشه بر داشتن تغذیه سالم برای پیشگیری از بروز بیماری و تقویت سیستم ایمنی تاکید می گردد که این مهم را می توان با رعایت تعادل، تنوع و تناسب در مصرف مواد غذایی محقق کرد.

بایدها و نبایدهای تغذیه ای در بحران کرونا

به گزارش وبلاگ عینک پرادا به نقل از ایسنا، دکتر مجید حسن قمی دکترای تخصصی تغذیه و فیزیولوژی ورزشی با بیان اینکه تغذیه سالم به معنای تعادل تنوع و تناسب در برخورداری و دریافت مواد غذایی سالم است، گفت: به این معنا که افراد در سبد غذایی از همه گروه های غذایی موجود استفاده نمایند.

گروه های غذایی موثر در تقویت سیستم ایمنی

وی انواع گروه های ضروری غذای را شامل شیر، غلات، گوشت و مواد پروتئینی، سبزیجات و میوه جات اعلام کرد و گفت: تنوع و تعادل به این معناست که از همه مواد غذایی استفاده کنیم، به عبارت دقیق تر هرروز باید از گروه مواد غذایی لبنیات، سبزیجات، پروتئین و مغزها و همین طور گروه غلات استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید:

علائم جدید ویروس کرونا

در رابطه با گروه شیر و لبنیات بهتر است از نوع کم چرب باشه و یا اگر کسی نمی تواند به هر دلیلی شیر بخورد می تواند از شیرهای بدون لاکتوز استفاده نموده و یا جایگزین شیر از ماست و دوغ استفاده کند.

درباره غلات، از غلات سبوس دار یا غلات کامل استفاده کنیم و برای گروه گوشت ها بهتر است از گوشت های کم چرب تر استفاده کنیم تا سیستم ایمنی بدن دچار التهاب نگردد.

همچنین در رابطه با میوه و سبزی نیز بهتر است هر فرد طی روز حداقل باید 3 تا 5 واحد از گروه میوه جات و سبزی جات مصرف کند.

اهمیت رعایت تعادل و تناسب در مصرف مواد غذایی

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه رعایت تعادل، تنوع و تناسب در مصرف مواد غذایی به تقویت سیستم ایمنی یاری می نماید، اظهار کرد: به عبارت دیگر باید در مصرف هرکدام از گروه های غذایی شامل شیر و لبنیات، غلات، گوشت و مواد پروتئینی، مغزها و گروه میوه و سبزیجات تناسب را رعایت کنیم تا چاقی و اضافه وزن و یا سوءتغدیه رخ ندهد.

دکتر قمی در ادامه با اشاره به نقش تاثیرگذار نوع تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با انواع بیماری ها و اهمیت آن بویژه در زمان اپیدمی کرونا، اظهار کرد: همیشه پیشگیری بر درمان ارجحیت دارد و پیشگیری نیز با تقویت سیستم ایمنی و رعایت چند تا رکن اساسی آن یعنی رعایت تعادل در کالری و انرژی دریافتی از مواد غذایی محقق می گردد.

وی با اشاره به ضرورت رعایت تناسب در مصرف مواد غذایی، مطرح نمود: بحث ایجاد تعادل و تناسب در مصرف مواد غذایی تا جایی مهم است که حتی اگر در مصرف میوه جات و سبزیجات که این روزها بسیار مورد تأکید است، زیاده روی کنیم به بروز مسائل دیگری منجر می گردد، به عنوان نمونه مصرف میوه جات بیش از حد نیاز بدن می تواند باعث افزایش کالری دریافتی و بروز چاقی و اضافه وزن گردد.

روزانه به مصرف چه میزان سبزیجات و میوه جات نیاز داریم؟

این متخصص تغذیه با اشاره به میزان مورد نیاز بدن به مصرف روزانه سبزیجات و میوه جات، گفت: بهتر آن است که در هر وعده غذایی نیمی از بشقاب به سبزیجات اختصاص داده گردد و در آن از انواع سبزیجات با رنگ های متنوع استفاده گردد. مثلا اگر از فلفل استفاده می کنیم فلفل قرمز، سبز و انواع کلم، هویج و گوجه فرنگی استفاده کنیم؛ هرچه رنگ ها بیشتر باشد میزان آنتی اکسیدان دریافتی و مواد غذایی موثر در تقویت سیستم ایمنی نیز بیشتر است. همچنین درباره میوه جات نیز مصرف خود میوه مورد تاکید است نه نوع و یا بزرگی و کوچکی آن.

هشدار نسبت به زیاده روی در مصرف مواد غذایی بدون پشتوانه علمی

دکتر قمی با اشاره به بعضی مواد غذایی که این روزها بر مصرف زیاد آنها برای تقویت سیستم ایمنی و یا پیشگیری از بروز بیماری تاکید می گردد، ضمن هشدار نسبت به زیاده روی در مصرف مواد غذایی بدون پشتوانه علمی، مطرح نمود: به عنوان نمونه سیر اگرچه ماده غذایی مفیدی است ولی مصرف بیش از دو تا سه حبه سیر در روز می تواند موجب بروز آلرژی، مسائل گوارشی و التهاب در بدن گردد و یا در رابطه با مصرف زنجبیل، دارچین، گلاب و غیره و تاثیر آنها در پیشگیری از بروز بیماری کرونا مطالبی مطرح شده که هیچ یک مستند نبوده و پشتوانه علمی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه امروز پزشکی مبتنی بر شواهد حرف اول را می زند، گفت: نمی توان تنها با تکیه بر توصیه های یک گروه و یا یک فرد خاص و بدون مستندات علمی آن را به صورت کلی و برای کل جامعه پیشنهاد داد.

نبایدهای تغذیه ای در اپیدمی کرونا

نایب رییس انجمن تغذیه ایران همچنین در رابطه با مواد غذایی تاثیرگذار در تضعیف سیستم ایمنی، اظهار کرد: یکی از مواد غذایی نهی شده توسط تغذیه دانان سراسر جهان فست فودهاست که مسائل زیادی برای سیستم ایمنی بدن ایجاد می نماید.غذاهای پرنمک مانند چیپس، پفک و غذاهای تراریخته و تولید شده از دیگر مواد مضر و دارای انواع مواد افزودنی است که منجر به تضعیف سیستم ایمنی می ود.

دکتر قمی در انتها بر حذف مواد غذایی حاوی قند بالا مانند نوشابه ها تاکید نمود و گفت: یک لیوان نوشابه به انداره 23 تا 26 حبه قند، مواد مضر را وارد دستگاه گوارش نموده و منجر به بروز چاقی و اضافه وزن و ایجاد اختلال در سیستم ایمنی بدن می گردد. ضمن اینکه دفع رنگ های مضر نوشابه به وسیله سیستم کبدی و کلیوی به یک هفته زمان نیاز دارد که موضوعی بسیار قابل توجه است. همچنین به حداقل رساندن صرف غذا در بیرون از منزل حتی با وجود مراجعه به رستوران های مطمئن و آنهایی که پروتکل های بهداشتی را کاملا رعایت می نمایند، از دیگر نکاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

منبع: جام جم آنلاین

به "بایدها و نبایدهای تغذیه ای در بحران کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بایدها و نبایدهای تغذیه ای در بحران کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید